Min nye ring

Tænk hvis vi også havde skoleuniformer i Dk

 

Gad vide, hvad der ville ske, hvis man indførte skoleuniformer i Dk.

Der er rigtig mange, der har en holdning til skoleuniformer, og ydermere ikke går ind for det. Det kan jeg sagtens sætte mig ind i, for jeg havde også en holdning til det i starten, da vi lige var flyttet hertil. Jeg syntes det var lidt mærkeligt, at mine børn skulle have uniform på, og ikke selv måtte vælge, hvad de havde lyst til at have på. I Dubai har skolerne også forbud mod, at piger går med neglelak og make up, før de fylder 16 år. Det kan man så også have sin mening omkring. Alt andet lige er forholdene som de er, og her findes ingen gylden mellemvej, desværre. Jeg synes egentlig, efter at have boet her et stykke tid, at skoleuniformer har gjort nogle ting lettere. I skolen er alle lige, og der er ingen, der bliver mobbet over ikke at være iklædt de ’rigtige’ mærker. Man skal heller ikke tænke over, hvad børnene skal have på om morgenen, om tøjet nu passer sammen, og der opstår heller ingen ’kan selv, vil selv’- og Rasmus Modsat-moments med uenigheder om tøjvalg, inden børnene bliver sendt i skole. På dén måde er det lettere, når alt er givet på forhånd. Og så får de lov til at dyrke deres eget personlige udtryk og fantasi, der også er en del af deres identitetsudvikling, når de kommer hjem fra skole igen. Her bestemmer de selv, hvad de vil have på. Lilly elsker pt. at lege prinsesse, så når hun kommer hjem fra skole, vil hun gerne have prinsessekjole på. Louis vil gerne have træningstøj på – noget komfortabelt som han kan lege i. 🙂
En justering af skolens regler havde da været ønskværdigt. Til gengæld er skoleuniformer ikke nær så slemt som først antaget, men dermed ikke sagt, at jeg synes det er en formidabel idé. Jeg skal først tage stilling til, hvornår Lilly må begynde at gå med make up, uden for skolen, om nogle år, så jeg har god tid til at vende nogle tanker omkring det.
Gad vide, hvordan reaktionen ville være, hvis de samme regler blev indført i Danmark…?

 

2 kommentarer

 • Stine

  Jeg synes faktisk det kunne være fint med uniformer i danmark, netop for at undgå mobning og lignende. Jeg har selv boet i Saudi Arabien og gik i den forbindelse i amerikansk skole og der var ingen uniformer – tilgengæld var der mange elever som følte sig forkert eller udenfor fordi de ikke havde det flotte tøj som alle andre. Så jeg er helt klart tilhænger af uniformer – og så er det bare meget nemmere for forældrene hvis tøjet er bestemt på forhånd 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadine

  Jeg har altid noget lidt en fortaler for skoleuniformer, selv dengang jeg gik i skole. Netop det at skoleuniformen giver én en form for ‘neutralitet’ og at det kan nedsætte at børnene bliver mobnet, det finder jeg i den grad tiltalene. Jeg har altid tænkt at det ville tage presser lidt væk fra børnene og de unge mennesker, så de kan fokusere på være sig selv, uden forstyrrende elementer som mærker, rigtig tøj sammensætning, rigtig udtryk osv.
  I deres fritid har de rig mulighed for at eksperimentere med tøj, udtryk og deres udseende, hvilket jeg ved er en yderst vigtig del af identitetdannelsen. Tusind tak for dit blogindlæg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min nye ring