Skanderborg

Skønne piger på vores ridelejr!

Skønne piger på vores ridelejr!

For mig er sommeren ikke kun en tid, hvor jeg slapper af. Omvendt er det også nogle måneder, hvor der er utrolig meget at se til hele tiden. Jeg håber, at I læsere ved, at jeg opdaterer bloggen, hver gang jeg har mulighed for det. Engang i mellem, tager den ene time bare den anden, fordi der hele tiden er noget, der skal følges op på, stævner, der skal rides og andre sommerprojekter. Misforstå mig ikke – det er alt sammen skønne, positive arrangementer og planer. Det tager bare meget af min tid, og fylder mine dage ud periodevis. Jeg ville ønske, at jeg kunne være alle steder på én gang, men desværre er det ikke muligt, og jeg vil også gerne være tilstede, hvor jeg er. 🙂

 

I øjeblikket afholder vi ridelejr på Lyngsholm i Skævinge, hvilket vi gør hver sommer i uge 28 og 29. Her har vi nogle dejlige og skønne piger, der deltager i vores sommerprogram, og nogle kommer endda langvejs fra – hele vejen til Danmark for at være med. Pigerne får undervisning af mig, og bor her fra mandag til fredag, så i disse uger dedikerer jeg min tid til dem, hvor de er under min vinge. Udover lektioner i spring- og dressur, bliver pigerne også undervist i, hvordan man forbereder sig til stævner, hvordan man longerer sin hest og fodrer den (en hests energiniveau kan f.eks. justeres op- eller ned i forhold til det foder man giver den, og det er jo ikke alle ryttere, der synes det er lige sjovt at ride rundt på en overenergisk ‘Speedy Gonzales’. Hestens foder har stor indflydelse på dens præstation og trivsel); de får et basalt kendskab til pasning af hest, samt en lille bid af min viden omkring ridning, stævner og råd dertil. Vores ridelejr er en kombination af seriøs, relevant undervisning, hvor der selvfølgelig også er plads til underholdende indslag som: Striglekonkurrence med gode præmier, højdespring, natteløb, ponyshow, hygge og alt det, der ellers hører med til nogle sjove og lærerige dage, hvor pigerne også tager herfra igen med en ‘værktøjskasse’ af brugbar viden og mental styrke, der er givtigt for dem, i forbindelse med deres hverdag som de ryttere de er – og gerne vil udvikle sig til at blive.

 

Hestesporten er en tidskrævende sportsgren, og det kræver enormt meget viden omkring heste fra rytterens side af, for, at det skal fungere optimalt. Når man har med heste at gøre, påtager man sig nemlig også et stort ansvar. Jeg er ikke sikker på, at folk udenfor hesteverdenen er klar over, hvor meget tid de store dyr reelt kræver, og hvor vigtigt det er at sætte sig ind i, hvordan de skal passes. Det er en uddannelse i sig selv, og det er ikke rideturene, der er den store tidstyv, men tværtimod de forberedelser, der ligger inden selve rideturen. Et eksempel herpå, så det måske bliver lettere at forstå for jer, der ikke rider, er en af rutinerne inden man skal ride. Der skal strigles først (og det har i sig selv sin egen faste rutine oveni), renses hove, sadles op og lægges bandager el. gamacher på benene af hesten, inden man sætter sig op på den. Efterfølgende skal hesten sadles af, og gøres klar til at komme tilbage i sin boks igen, hvor rutinerne gentages – måske skal hovene også vaskes, smøres med hovfedt og biddet skal skylles. Og så er der jo alt det andet løse ved siden af, der også skal gøres. Der er altid ét eller andet, man kan kaste sig over, når man først er trådt ind i stalden. Heste er nogle stærke dyr, men samtidigt også meget sårbare, hvis ikke de passes og plejes korrekt. Trense (hovedtøj) og sadel skal også pudses og holdes ved lige. Så I kan gætte jer til, hvor lang tid det tager, når man f.eks. skal til stævne. Det er et temmelig omfattende – men dejligt – projekt at have hest.

 

Pigerne kommer hurtigt tættere på hinanden i løbet af kort tid, og de bidrager med en masse god energi både til hinanden, men også til os på Lyngsholm. Det er super dejligt med al den glæde, entusiasme og engagement fra pigerne. Min familie og jeg gør også vores allerbedste for at give alle en god oplevelse. Nye venskaber blomstrer op mellem pigerne, der alle får en pony stillet til rådighed, der er ‘deres’ under opholdet. Så det er med vemod de siger ‘tak for nu’ til hestene, de nye kammerater og til os, når ugen er omme. Men det er jo kun en indikation om, at alt er – og har været vellykket i gode rammer med et fantastisk sammenhold. Nogle har deres egen pony med, og det er en god måde at holde sommer med sin pony på. Lilly er stor nok nu til, at hun er begyndt at få nogle små ture på den sødeste lille III’er pony – det er slet ikke til at stå for. Ja, det er i sandhed et par uger i hestens tegn, og hvor er det bare fedt at lære fra sig, og være med til at give andre en uforglemmelig sommeroplevelse.

 

Vi regner med, at der bliver ridelejr næste år, og man kan allerede melde sig til nu i uge 28 og uge 29 i 2020. Alle er velkomne – dog skal du være over 8 år, og kunne ride selv uden trækker. Vi ser frem til et glædeligt gensyn med nogle af jer, og vi glæder os også meget til at hilse på nye ansigter og ponyer.

1 kommentar

  • God læsning. Synd at der ikke er en hest man kan leje.
    Din ridelejre er et af min datters største ønsker.

    Mvh

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skanderborg