Jul i udlandet

Træning

Træning til vands, til lands og til hest.

Fysisk aktivitet og træning er en væsentlig del af min hverdag, selvom det ikke er højt til hest. For mig er det nødvendigt at holde mig stærk, og at være i form for at kunne præstere bedre til stævner samt i forbindelse med den daglige træning med hestene.

Der er mange, der ikke ved, hvor fysisk hårdt det er at være rytter, der kræver en masse styrke og udholdenhed. Og selvfølgelig er det ikke bare hesten, der løber derud af, hvor rytteren ellers læner sig tilbage og nyder forestillingen med panoramaudsigt over ridebanen, en skinny latte i den ene hånd og tøjlen i den anden.

De fleste nybegyndere er overraskede over sværhedsgraden af at sidde roligt i sadlen, og de øvede over, hvor meget sved, der kommer på panden under den ellers ’sporty’ hjelm med et klassisk look, efter en times dressur. I rideverdenen gør man en kunst ud af at udføre udtrykket ’op på hesten igen’ i praksis. Alder, højde og drøjde har intet at skulle have sagt. Bliver du smidt af hesten, så er det om at fatte modet og hoppe op på ryggen af den igen – og det bliver du ved med, indtil du er færdig med at falde af (eller er havnet på skadestuen).

Det er et faktum, at motion er vigtigt for både krop og sjæl. Min familie er ikke stillesiddende, og det passer ikke til vores mentalitet ikke at bevæge os. Er vi på stranden en hel dag, er det ikke uvant for os at afprøve nogle af de mange vandaktiviteter. Jeg er også et menneske, og det er klart, at der er dage, hvor jeg har lyst til at slappe af, men alligevel trækker i ride- eller træningstøjet, fordi det er et must – dog altid med et positivt output, for det føles fantastisk efterfølgende. Det er rigtigt, at det er tilfredsstillende, at man bliver afslappet, sover bedre, og generelt bliver i et langt bedre humør efter, at pulsen har været oppe. Jeg allierer mig engang i mellem med en god veninde. Dermed bliver træningen sjovere og mere udfordrende, fordi vi er to, og kan lave andre træningsøvelser sammen. Det er også noget med, at jeg synes konkurrenceelementet er lidt sjovt. 😉

En sund og aktiv livsstil er gode vaner, der fører til en livslang investering i ens egen krop og sind. Jeg er overbevist om, at det også har en indflydelse mentalt, hvor det ikke kun handler om, at hjernen udløser endorfiner ved hård træning. Min teori er, at du lærer ikke at give op. Det centrerer sportsverdenen sig omkring, og om at være i udvikling og søge nye udfordringer. Sport er ikke kun et spørgsmål om at vinde, men også en metode til at overvinde sig selv. For med de ord, er det ikke helt forkert, når jeg siger, at man i sidste ende selv er sin egen værste fjende.

God træning – også selvom det er hårdt i januar. Du kan sagtens klare en måned mere. 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jul i udlandet