Ridelejr 2020

Forsidefruerne

Fordomme om Forsidefruer.

Definitionen på et reality show lyder således: Et reality show er et tv-show, der forsøger at fremstille virkeligheden. Derfor er der ikke skrevet et manuskript med replikker. Der kan dog være ting som er planlagt, eksempelvis temaet, konkurrencer, spørgsmål e.l.

Dét er, hvad I ser i programmerne, og det er også den viden I skal have i mente, når I forholder jer til alle os, der medvirker. Jeg synes ikke det er forkert at opfordre til at tage dette til efterretning, og det udspringer særligt efter en undren, der har været omkring Jannis måde at håndtere hende og Amalies interne konflikt. I afsnit 2, hvor Karina inviterer til spa-dag, konfronterer Janni, foran de andre fruer, Amalie med deres konflikt. Jeg havde desværre ikke selv mulighed for at deltage til Karinas arrangement den dag.

Det handler ikke om, at jeg ikke kan- eller vil stå ved de ting, der sker i programmerne, for det afspejler vores liv og dynamik i en sammensat gruppe (nogle af os har haft kendt hinanden i forvejen, hvorimod andre af os ikke har). Til gengæld er den måde vi vælger at konfrontere hinanden på i forhold til vores interne uenigheder, engang i mellem iscenesat eller tilrettelagt, så dramaet kommer i fokus eller bliver taget op til diskussion i praksis, da konflikterne er noget af det programmerne centrerer sig omkring – som et af de underholdende elementer i showet. For uden underholdning, ville der heller ikke være noget program.

Det er tv! Og ydermere også årsagen til, at Janni konfronterede Amalie i afsnit 2 foran de andre – og ikke fordi, at Janni er et dårligt menneske. Under andre omstændigheder ville hun nok have foretrukket at handle anderledes, men hun var blevet bedt om at tage konflikten op på det givne tidspunkt. Det er også, hvad vi har sagt ja til; at gøre noget på en anderledes måde engang i mellem foran kameraet. Hvis vi alle sammen løste vores intriger, hver gang kameraet blev slukket, ville der ikke være noget indhold tilbage til Forsidefruer. Og så er der en grund til, at showet ikke hedder- eller er Forsidemænd. Castet er heller ikke et miks på tværs af de to køn. Gruppen består udelukkende af kvinder med markante holdninger, der er så forskellige, at det næsten er umuligt, at misforståelser eller uenigheder ikke opstår. Det er også meningen, at vi skal underholde – ikke sætte os selv som det gode eksempel for andre i afsnittene, for et tv-show handler ikke om at være belærende omkring ’rigtige værdier’ – med mindre, at dét er hovedtemaet for programmet. Jeg tror, at vi alle er en forstørret udgave af os selv. Det er vigtigt at huske på, inden fordommene tager over, at Forsidefruer ikke er en dokumentar, der er informativ og afdækker sandheden, men et reality show – og det jeg siger, er så sandt som noget kan være.

1 kommentar

  • Line

    Hej Tina.
    Jeg er helt med på at det er et underholdnings program I laver. Og jeg synes også det er tydeligt at der er nogle gange, hvor det er iscenesat. Der, hvor programmet nogle gange taber mig, det er når I sidder i sync og ikke altid snakker lige pænt om hinanden. Er det også noget som I kan blive instrueret i det?
    Jeg synes det kan komme til at fremstå som grim, grim bagtaleri, og netop dét synes jeg er ærgerligt at sende et signal om, at det er okay at bagtale andre mennesker, endda sine “veninder.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ridelejr 2020