Dubai ferie med børn

Low budget ferie i Dubai

Del 3: Dubai on a low budget. Og så er der faktisk ikke flere regler!

Der er andre måder at udforske emiratet på, og det er ikke kun restauranter med hvide duge, der kan fremtrylle en kulinarisk oplevelse. En rejse til Dubai kan sagtens lade sig gøre uden at slå budgettet fuldstændigt i stykker. Og hvem siger, at det ikke er fantastisk at stå ved Burj Khalifa og kigge op, uden nødvendigvis at befinde sig på 124. etage og kigge ned? Det er ikke alle, der har behovet for at gå all in på turistattraktioner, fancy dining, eller har lyst til at spendere alt for meget tid og alt for mange penge på ’Tour de Forlystelsespark’, så her er nogle forslag til en budgetvenlig rejse, der ikke koster det hvide ud af øjnene. Læs også gerne del 1 & del 2, for der er flere af tingene, der ikke behøver at blive sorteret fra pga. prisen, og stadig kan opleves gratis – bare på en anderledes måde.

For det koster ikke noget at kigge:

• Dubai Mall
Uanset om man kommer for at shoppe eller ej, er det en oplevelse i sig selv, og det store akvarie er helt fantastisk. Det kan man sagtens få et indtryk af ved at stå og kigge udefra.

• Burj Khalifa
Verdens højeste bygning er alligevel ikke skabt til dem, der har højdeskræk, så spar pengene på indgang, bliv nede på jorden og kig op i stedet for. Det er nærmest ikke til at begribe, hvor høj bygningen er.

• Dubai Frame
En ikonisk bygning, og lige præcis denne, er smuk at se om aftenen – også langt fra, hvor det ikke koster noget.

• Dubai Fountain
Et gratis og storslået vandshow, der ikke kræver det helt store – udover bare at stille sig klar til, at showet starter. Det er en god afslutning på en dag i/ved Dubai Mall, der også er et område, hvor der sker rigtig meget.

• Atlantis, The Palm
Det er ikke det billigste sted at bo, men helt sikkert endnu et af de steder, som jeg bliver ved med at nævne, fordi det ér en af de ting, der skal ses på tættere hold og besøges, når man er i Dubai.

En anbefalelsesværdig (og lidt mindre turistet) tur i ørkenen:

• Bil med brændestabel og bål.
Det behøver ikke altid at være så super tjekket, og en tur, der er lidt mere nede på jorden er ikke ensbetydende med, at den er dårligere eller mindre værd. Det kan sagtens være specielt uden at være dyrt. En af de bedste ørkenoplevelser jeg selv kan komme på, er én, der bestemt ikke har været peberet. I Dubais ørken kan man finde biler, der står klar, og jo længere man kommer ud i ørkenen, er der steder, hvor man kan købe brænde. Så kan man tage lidt grillmad og et tæppe med, og tage derud om aftenen, hvor solen endnu ikke er gået ned, lave et lille bål og spise. Som solen stille og roligt går ned, og når mørket er faldet på, er det bare så sindssygt smukt i ørkenen, hvor stjernehimlen er helt outstanding, og børnene kan lege alt, hvad de har lyst til i sandet – det er meget unikt og lidt udover det sædvanlige.

Et par af de offentlige strande:

• Kite Beach
En af mine yndlings strande, hvor jeg selv er kommet meget med mine børn. Her er mange hyggelige og gode restauranter/caféer, vandsportsaktiviteter og udendørs brusere. Der er parkering tæt på.

• The Beach (by JBR)
Endnu en strand, hvor man sagtens kan få flere timer til at gå. Et rigtig godt sted at tage hen med familien, hvor der både er liv og en masse sjovt for både børn og voksne i alle aldre. The Beach ligger lige ved JBR Walk, der er et super hyggeligt og ret tjekket område. Her er endvidere en masse gode spisesteder, og det er også her man kan finde Dubai Aqua Park.

De bedste måltider kan også være nogle af de billigste:

• Street food

Der er rigtig meget street food i Dubai, og en foodie, der synes det er sjovt at spise lokal mad, skal næsten kigge forbi Satwa, Bur Dubai eller Meena Bazaar. I disse områder kan man virkelig få sig en smagsoplevelse, der endvidere ikke er dyr. Det hører næsten med til et udenlandsophold at prøvesmage lidt fra det lokale køkken. Nogle af retterne kender vi allerede til fra Danmark, men forestil jer, hvordan humus, falaffel eller shawarma/kebab kan smage fra en af Dubais lokale restauranter eller street kitchens, hvor det ikke er natmad på vej hjem fra en bytur i Danmark.
Det arabiske køkken består af både kød og grøntsager med salat og diverse tilbehør. Det er næsten synd ikke at gemme appetitten til lidt af det.

Mange gode deals, der ikke er dårlig buffet og rullebåndssushi:

• Spis to personer og betal for én
Dubai er ret god til at lave forskellige deals hele tiden, hvor man kan få rigtig meget for pengene på både restauranter og cocktailbarer. Et lille tip er bl.a. nogle af de apps man kan downloade og jeg har en, der har kostet 105 AED, hvor man får en voucher, der så kan benyttes på udvalgte restauranter.

• Ladies night/day
Bemærk, at der næsten altid er dage, hvor der er deals og heriblandt ’ladies night’. Dette koncept har mange cocktailbarer og restauranter bl.a. taget til sig, hvor man kan spise to veninder/kvinder sammen, og kun skal betale for én person. https://ladiesnightdubai.com
Det samme gælder deals, hvis man f.eks. er på rejse med en veninde, og gerne vil forkæles lidt – uden at betale guld for dyrt.

Gratis:

• Global Village
En multikulturel festivalpark, der er gratis – og bestemt et besøg værd! Er der kun over julesæsonen, hvilket man lige skal være opmærksom på.

Bo billigt i:

• Deira
• Bur Dubai
• Al Barsha
Disse områder skulle eftersigende være gode til prisen. Jeg har ikke selv afprøvet det, men det er, hvad der siges skulle være det bedste område at bo billigt.

Confessions of a shopaholic:

• Outlet Mall
Det er om at gøre ekstra plads i sin kuffert, hvis man tager en tur i Outlet Mall, hvor jeg selv har gjort mig nogle rigtig gode køb. Hvis man kan gå på kompromis med, at det ikke er de nyeste, men bare nyere tøjkollektioner, er det næsten umuligt at gå galt i byen her, hvis man er glad for at shoppe tøj, sko og andre accessories – til en god pris. Alt er nedsat fra 50% (og engang i mellem helt op til 90%).

Souk/markeder:

En souk er et marked, og skulle man få lyst til at kigge sig lidt omkring på de lokale markeder, og samtidigt udforske nogle andre områder af Dubai, der ikke kun er skyskrabere eller parker, kan man gå på opdagelse her blandt krydderier og alverdens andre små ting og sager. Det er ikke alt, der er billigt på markederne eller i de butikker man finder i de mange arkader, men det er alligevel sjovt at gå rundt og kigge. Der er selvfølgelig også forskel på, om man dufter til krydderier eller kigger på guld og diamanter, men om ikke andet, kan man købe mange spændende ting med sig hjem.

• Souk i Deira
Her er der en masse forskelligt med alt fra krydderier til guld mm.

• Satwa Souk – Bur Dubai
Her kan man bl.a. også finde tekstiler.

Tranport:
Den offentlige transport fungerer rigtig fint, og metroen er meget let at benytte.
Taxa er altså heller ikke en helt dum måde at komme rundt på, men det er en god idé at time det, så man ikke kommer til at sidde fast i morgen/eftermiddagstrafikken. Tager man en bådtaxa, får man samtidigt en lille tur ud af det, der er ret hyggelig.

Husk rejseforsikring og at tjekke visumregler inden afrejse!

Jeg håber I får en fantastisk rejse, der måske endda bringer nogle oplevelser med sig, der viser nogle andre sider af Dubai. Her er ikke billigt, men det er ikke ensbetydende med, at det ikke kan gøres billigt. Som sagt er der mange forskellige måder at rejse på, og det vil aldrig være pengene, der afgørende for, om man få gode minder med sig hjem.

2 kommentarer

  • Christin

    Hej Tina
    Du har sådan en fin, hvid skjorte på i det første afsnit af den nye sæson af Forsidefruerne – hvor er den fra?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dubai ferie med børn