Tænk hvis vi også havde skoleuniformer i Dk

Dubai tur uden børn

Gode steder, der er værd at have i mente, inden rejsen til Dubai. Og så lidt flere regler… Del 1. Rejsen uden børn.

Alt afhængigt af, hvem man rejser med, og hvilken slags rejse man gerne vil have, er det selvfølgelig forskellige behov og kriterier, der gerne skal opfyldes. Dubai har så uendeligt meget at byde på, og der er ingen grænser for, hvad, der er muligt – det er kun din limit på kreditkortet, der sætter punktummet. Først og fremmest er Dubai ikke billig, men omvendt heller ikke umulig at komme i nærheden af. Har man et lavere budget, kan man stadig godt få en kæmpe oplevelse ud af sin rejse, hvis man er selektiv. Hellere lidt men godt, og selvom mange sikkert gerne vil opleve så meget som overhovedet muligt, kan man også hurtigt blive mættet af indtryk, hvis programmet bliver for proppet. Dubai er et slaraffenland og jeg synes, at man skal smage lidt på den eksklusivitet og luksus, som man forbinder Dubai med, hvis man er afsted uden børn med sin mand/kæreste eller veninde.

Et par af mine yndlingsrestauranter:

• Zuma
Jeg er helt vild med Zuma, der er en japansk restaurant, hvor man bl.a. kan få det allerbedste sushi. Det er en lille smule peberet, men lever til gengæld op til prisen, for maden er virkelig lækker. Om torsdagen bliver restauranten gjort lounge-agtig, hvor man efterfølgende kan sidde og hygge sig med sin kæreste eller sine veninder, og få nogle gode cocktails. Restauranten ligger i et område, der hedder: ’Business Bay’, hvor der også er mange andre restauranter. Zuma er den restaurant jeg bedst kan lide.

• Nobu
Vi bliver ved det japanske køkken. Nobu ligger ude på Atlantis i et helt andet område end Zuma. Nobu er også en af mine yndlingsrestauranter. Der er enormt hyggeligt, fantastisk mad, og så er det samtidigt spændende at se Atlantis, hvis ikke man har været der. En rigtig god måde at opleve Atlantis på (der lidt er et must, når man er i Dubai).

En romantisk oplevelse med din kæreste:

• Bab Al Shams Desert Resort
Hvis man er afsted med sin kæreste, skal man tage en overnatning eller en spaoplevelse på ét af de smukke, lækre hoteller, hvor alt nærmest er nyt.
Bab Al Shabs hotellet er meget romantisk, og ligger udenfor byen i ørkenen, hvor stjernehimlen er helt betagende, når mørket falder på. En helt speciel oplevelse, hvor man virkelig kan mærke, at man er i Dubai.

• Fairmont eller Waldorff Astoria
Disse to femstjernede (og meget nye) hoteller ligger på Palmen, og kan bestemt også anbefales, for de er helt igennem lækre med fantastisk spa og god service.

Det er kun forståeligt, at man gerne vil kysse sin kæreste og holde ham/hende i hånden under et romantisk ophold i Dubai, men det er desværre ikke tilladt i det offentlige rum i Dubai.

HVAD MED DEN ALKOHOLPOLITIK???

Det er ihvertfald ikke for sjov eller for at være sippet, at jeg bliver ved med at minde alle om det. Som udgangspunkt skal man ikke være beruset på åben gade, så for din egen skyld: Just don’t. Og så må man faktisk heller ikke drikke alkohol hjemme hos andre med mindre de har en alkoholtilladelse. Gør man lidt for opmærksom på sig selv i forbindelse med indtagelse af alkohol, eller hvis noget går galt, kan man få store bøder. De fleste hoteller serverer alkohol for folk over 21 år. Dubai er ikke stedet, hvor grænser skal prøves af, eller hvor regler er til for at blive brudt. Her er ikke nær så strikse regler som i Abu Dhabi eller Sharjah, men det er bare så ærgerligt at få ødelagt sin ferie, fordi man fik en kæmpe bøde eller havnede i detentionen pga. lidt for mange cocktails.

Shopping! Og lidt flere regler i forhold til påklædning i de forskellige malls og områder i Dubai:

De helt store shopping malls er nærmest et lille ’land’ i sig selv. Der er alverdens restauranter og de vildeste faciliteter både for børn og voksne. Det er ikke passende at tage sin helt korte, nedringede stropkjole på, når man skal en tur i et mall. Det er ret vigtigt at dække sig mere til, og man kan selv fornemme folks reaktioner, hvis man blotter for meget af sin krop, hvilket ikke er specielt rart. Det betyder: Ingen bare skuldre, korte nederdele over knæet eller overdele med en nedringet udskæring, hvis man gerne vil være neutral og respektere kulturen. De samme regler gælder i den gamle bydel.
Er man downtown eller befinder sig i nogle af de mere turistede områder, må man gerne have en kort kjole på til knæene med spaghettistropper, for her er en lidt højere tolerance i forhold til, hvor letpåklædt man må være. Men alt med måde. Hvis du er i tvivl om din påklædning, kan du gøre det lettere for dig selv: Ikke noget ’hvis’. Bare nej.

• Dubai Mall
Et slaraffenland for enhver modebevidst kvinde, der bare skal opleves.

• Emirates Mall (Mall of The Emirates)
Endnu et storslået mall, hvor der i øvrigt også findes en indendørs skibakke.

Jeg kunne blive ved: Marina Mall, Batutta Mall osv.
Men øverst på listen er og bliver Dubai Mall og Emirates.

Shoppingområde, der er hyggeligt og tæt på vandet:

• JBR Walk
Udover de store internationale brands, findes her også mange gode spisesteder, små butikker og markeder i nærheden. De har en dejlig strand hvor der er meget underholdning:-)

Billig shopping:

• Outlet Mall
Hvis man gerne vil shoppe lidt af det dyre – lidt billigere, kan man tage til Outlet Mall. Her kan man virkelig gøre sig nogle gode køb, for der er mange ting fra de store malls, der bliver sendt derud, og går man ikke så meget op i, om det er yndlingsmærkets spritnye kollektion, kan man komme hjem med rigtig mange ting. Det ikke fordi, at det er et outlet med kollektioner tilbage fra 90’erne. Det er engang i mellem tøj, sko og andre accessories, der ikke har overskredet sin egen sæson med mere end tre måneder. Der er tilbud fra 50% og helt op til 90%, hvis man er heldig. Jeg køber mange ting til børnene derude, og til mig selv også. Hvem elsker ikke at gøre et godt køb?

Et lille kulturelt input:

• Burj Khalifa
Tag elevatoren op til toppen i verdens højeste bygning. Billetter kan bestilles forud på headout.com

• Dubai Fountain
Et storslået springvand, der er helt enestående. En god afslutning efter en lækker middag ovenpå shopping i Dubai Mall.

Tranport:

Det er generelt lettest at køre i taxa, hvis man bare er på et kortere visit, men der er også gode muligheder for offentlig transport og leje af bil. Leje af eksklusive biler er også efterspurgt, og der findes en masse info på nettet. Dog vil jeg anbefale, at man i den forbindelse henvender sig til et rejsebureau, der har mere forstand på leje af eksklusive biler, eller i kan leje bil i lufthavnen.

Husk rejseforsikring og at tjekke visumregler inden afrejse!

Jeg håber, at det kan give lidt inspiration til turen. Rigtig god rejse – håber den bliver fantastisk og helt uforglemmelig.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tænk hvis vi også havde skoleuniformer i Dk