Er ridetøj sexet?

Tid er vigtig for mig…. Tv3 talkshow

Bølgerne går højt i aftenens talkshow, hvor jeg bl.a. har en heftig diskussion med Amalie. Jeg er normalt ikke en, der gider at bruge min tid, der i forvejen er ret kostbar for mig, på konflikter og dårlig stemning. Til gengæld mener jeg også, at man som menneske er berettiget til at give udtryk for sin holdning, når man ikke føler sig respekteret. Diskussionen startede med en udtalelse, hvor jeg ærligt forklarer, at jeg ikke føler, at Amalie altid respekterer vores andres tid. Jeg påpeger også, at hun ofte kommer for sent. Hvordan de andre fruer forholder sig til problematikken, er ikke op til mig at vurdere, og er heller ikke noget, som jeg skal udtale mig om.

Først og fremmest er det vigtigt for mig at understrege, at jeg selvfølgelig har fuld forståelse for, at hun er alenemor, og at dét i sig selv, er en stor opgave. Punktum. Amalie nævner selv, at det heller ikke er en undskyldning for at komme for sent. Det er også rigtigt, at jeg har en mand, familie og venner jeg kan trække på. Der er vi enige.
MEN det er på ingen måde dét, diskussionen handler om. Problematikken ligger i, at forsinkelser (uanset årsag og selvom jeg – som nævnt tidligere – har forståelse for Amalies situation), stadig ikke ændrer på det faktum, at det går ud over mig og den tid, som jeg kunne bruge sammen med mine børn. Og uanset om det er Amalie eller en anden, der er forsinket, så er det stadig en tid jeg går glip af sammen med mine børn. For at tage udgangspunkt i talkshowet, så kan jeg godt forstå, at hendes datter er det vigtigste for hende – det er en fællesnævner for alle forældre. På samme måde, er mit samvær med mine børn, også det vigtigste for mig. Jeg har også nogle forpligtelser i forhold til mit job og kolleger, som jeg gerne selv vil respektere.

Generelt betyder det meget for mig, at jeg kan regne med folk, at aftaler bliver overholdt, og at alle behandler hinanden ligevægtigt. Når man er på arbejde, er man nødt til at være professionel, og holde sig indenfor de rammer, der er sat – det er mest fair overfor alle. Og ja, jeg synes det er ret almindeligt, at man melder ud, hvis man bliver forsinket – velvidende, at andre sidder og venter på en. Det drejer sig ikke om, hvad man skylder andre, men om, hvad der er det mest reelle at gøre, og om at tage ansvar. I min verden er det almen pli og respekt, at man ikke lader folk vente. Vi har jo alle de samme behov og ønsker, i sidste ende. Tiden, der går, er jo ikke en tid man får tilbage. Og den skal altså bruges rigtigt.

Jeg håber i forstår hvad jeg mener og hvordan jeg har det…. ?

Jeg får hjælp, og den sætter jeg pris på. Men jeg ville da stadig helst selv, være sammen med mine børn altid, hvis jeg havde tiden til det. Og den tid andre bruger på mig; den hjælp jeg får, vil jeg gerne gøre alt for at give igen – og også give udtryk for, at jeg værdsætter. Jeg synes det er en selvfølge at sørge for dem, der giver mig en hånd med børnepasning, så det også bliver hyggeligt for dem. Mine forældre elsker at passe mine børn, men de fortjener da stadig, at jeg også gør en ekstra indsats for dem. Jeg arrangerer altid mad, gør tingene klar, sørger for biografbilletter, og hvad der nu ellers kunne være af små ting, der lige gjorde det hele lidt hyggeligere. Jeg hjælper også mine veninder og familie med tjenester, så det går begge veje rundt.
Så med al respekt: Jeg føler heller ikke, at jeg skylder nogen noget, men omvendt gør jeg som jeg gør, fordi det er sådan, at jeg har lyst til at være overfor andre.

Min kjole er fra Burberry og sko fra Valentino:-)

18 kommentarer

 • Nete

  HELT enig! Men som jeg ser det er børn fuldstændigt irrelevant i den her diskussion. Jeg har ingen børn men derfor synes jeg stadig ikke det er ok at folk kommer for sent gang på gang. Jeg sidder ikke inde med sindssygt meget spildtid som jeg bare sidder og venter på at andre får brugt. Jeg synes det er totalt uhøfligt og det er at behandle ens medmennesker som om at deres planer ikke betyder noget. Selvfølgelig kan der ske ting, det kan der for os alle, men man er simpelthen ikke et anstændigt menneske hvis det sker gang på gang og hvis man ikke melder det ud. Ligemeget hvad årsagen er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Virkelig et underligt blogindlæg…..hvad er formålet med det….???

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lund

   Hvordan mener du at det er et underligt blogindlæg?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Det er da et utrolig relevant blogindlæg, der handler om respekten for sine medmennesker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Hvor har du dog evigt ret!! Jeg synes ikke at undskyldningen om at være alene holder! De alene mødre jeg kender er alle mest punktlige! De er vant til at skulle planlægge ned til mindste detalje for at nå det hele. Og hvis man endelig er forsinket er det mindste man kan gøre at give besked! Hvis man i forvejen kan se at man ikke kan nå at komme til tiden pga. åbningstider i vuggestue eller børnehave kunne man jo også bede om at få tidspunktet flyttet en time. Det kan vel ikke komme bagpå en hvornår de åbner? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er helt enig med dig Tina og forstår dig fuldt ud! Selvom du har hjælp til at passe dine børn, betyder det ikke at du har lyst til at spilde tiden med at sidde og lave ingenting, for som du siger, så ville du selvfølgelig helst selv være sammen med dem. Jeg bliver selv super irriteret, hvis folk er sent på den, jeg synes virkelig det er mangel på respekt! Tv-holdet burde også spille en rolle i at mødetiden bliver overholdt, så I andre ikke spilder tiden. Håber det kommer en løsning på det som alle kan leve med!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lund

   Ja jeg vil nemlig gerne bruge tid med mine børn og ikke vente på at andre kommer for sent

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hej Tina
  Super godt skrevet 👍.
  Jeg har set programmet og jeg tror simpelthen ikke at Amalie forstår at du mister tid sammen med dine børn når hun kommer forsent🤔. Det har bjo ikke noget at gøre med om du har nogle som kan passe eller ej…
  Synes at det er sørgeligt at hun ikke mener at hun skylder jer at komme til tiden. Det er mangel på respekt for andre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lund

   Tak, det er rart at høre det ikke kun er mig så har det sådan…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Tina helt enig
  Du siger også det er et arbejde.. kom man forsent på sit arbejde tit.. så havde man nok ikke det mere😃
  Det handler om respekt for de mennesker omkring en og om man har børn man vil være sammen med eller ej
  En aftalt tid er en aftalt tid.. slut
  Du holdt det i en pæn tone – godt gået

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Meget enig med dig og jeg synes også du gør det tydeligt og klart i talkshowet hvad det handler om. Men som med så mange andre ting, lader det også til at nogen bare gerne vil misforstå og sætte sig selv i en eller anden form for martyr rolle.
  Er selv mor – og som dig ville jeg også blive ked og irriteret når andre ikke respektere min tid og især i jobmæssige sammenhæng. Og pasning af mine børn er da bestemt mit problem og ikke mine kollegaer eller samarbejdspartneres. Så må jeg jo hyre en barnepige hvis jeg ikke har de andre muligheder… den realitet tænker jeg også andre må indse, eller stoppe jobbet/finde andet job, hvis ikke man kan klare både barn og job. Det handler ikke om hvor vidt man er alene mor eller ej, det handler om almen respekt, moral og pli.
  Så meget enig med dig 👌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cristina

  Spot on !
  Kunne ikke have skrevet det lige så fint og tydeligt.
  Tid er lige vigtig for alle ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Børn eller ej det er mangel på respekt gentagende gange at komme for sent til en aftale/job selv om det ikke virkede til at sive ind var det så godt sagt 👍❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi hougaard

  Man signalerer respekt for andres tid, når man kommer til tiden. Derudover lærer man da sine egne børn, at man kommer til tiden, så de også får øje på andet end sig selv. Jeg gør meget ud af at mine børn lærer at tage hensyn til andre og deres tid. Alm høflighed mener jeg. Jeg er derfor helt enig med dig Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Hvis man er vant til at passe et arbejde, så er man også vant til at møde til TIDEN!
  Tydeligt at Amalie ikke ved, hvordan det er, at passe et fast arbejde- enlig mor eller ej. Det er SÅ respektløs

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • helle

  Jeg forstår så godt dig, men Amalie må være et s… over for alle, tv 3 elsker hende og hendes forfærdelige mor, jeg har så ondt af Gunvor, som hun nu er igang med at få ud af produktionen, så bliver det nok dig bagefter, og vi er så mange det hellere vil se jer andre, så kan de lave børneshows med Amalie, sorry måtte have luft efter at have set, talkshowet så også Karina er venner med Susanne Bjerrehus, så måske derfor hun er efter Gunvor. Jeg vil bare sige jeg elsker at se dig og gunvor, jackie og Janni når hun ikke er sammen med Amalie. Tak for luft 🤣❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Som du også selv siger. så er det et arbejde i har og der kommer man ikke for sent. Amalie kommer med nogle dårlige argumenter og det virker mest af alt som om hun prøver at sætte sig selv i en offerrolle eller måske mere få sig selv til at se så sej og selvstændig ud. Men hun kunne jo få sin mor til at passe sin datter eller en barnepige, eller også kunne hun bede produktionen om at rykke jeres aftale en time:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er ridetøj sexet?