MMMM..... De bedste shakes i Dubai:-)

Kvindeguide til mandeskjorten

Kort kvindeguide til mandeskjorten

Skjorten har siden tidernes morgen været blandt de vigtigste elementer i klassisk herremode –og herremode i det hele taget. Skjorten kan både være den flotte kontrast, der definerer et look og skjorten kan også være det rolige bagtæppe der komplimenterer et jakkesæt eller en blazer, så det ser ud præcist som det skal. Men som de fleste både kvinder og mænd nok ved er en skjorte ikke bare en skjorte. Der findes forskellige kombinationer af materialer, kraver, manchetter, farver og pasforme, som, alt efter hvordan det er kombineret, passer til forskellige beklædninger og lejligheder. Så hvis man som kvinde er på jagt efter en god og passende skjorte til sin mand, hvad skal man så egentligt kigge efter? Læs med her og få et simpelt indblik i og overblik over en mandeskjorten.

Materiale:

De fleste klassiske herreskjorter er lavet af bomuld, men man er måske stødt på betegnelser som Poplin, Oxford, Pinpoint eller andre lignende betegnelser i forbindelse med skjortestof. Det kan måske forvirre lidt, men det er blot betegnelser for de væveformer, der er anvendt til at fremstille stoffet, som en skjorte er lavet af. Når man skal vælge en skjorte er det bedste imidlertid blot at føle på stoffet og forholde sig til dets blødhed og tykkelse. En skjorte til klassisk brug kan sagtens være både tynd og helt glat og den kan være lidt tykkere og have tekstur i stoffet. Jo tykkere stoffet er, jo mere holdbart er det typisk, men det vigtige er at mærke efter om stoffet har en blød, fleksibel og strækbar overflade mod huden.

Kraver:

Kraven er et vigtigt element for en skjorte, da den er med til at definere hele det look som skjorten indgår i. Hvad end man er til cutaway eller button down med knapper i kraven bør man huske på at kraveflipperne gerne skal harmonere med den slipseknude, der normalt anvendes samt bæreres hovedstørrelse. En windsor-slipseknude er super til cutaway kraven, hvor en mindre enkeltknude er god til button down kraven. Det samme forhold er gældende for hovedets størrelse. Et lidt større hoved passer typisk fint til en åben cutaway krave, hvor et lidt mindre hoved typisk bærer en button down skjorte rigtig fint.

Manchetter:

En skjortes manchet er betegnelsen for det nederste af ærmet. Manchetten skal gerne sidde så tæt om håndleddet, at ærmet ikke glider ned over håndryggen. Selve skjorteærmet skal derfor helst være lidt længere end blot til manchetten, således at manchetten ikke strammer håndleddet, hvis armen strækkes eller bøjes. Ligesom kraver er der flere forskellige former for manchetter. Den mest almindelige er enkeltmanchetten med en knap påsyet. Denne går super godt til både klassiske eller casual sæt. Skal det være lidt mere fint kan man vælge dobbeltknapperne, hvortil manchetknapper skal bruges. Dobbeltmanchetter vælges dog som ofte kun, når der bruges en jakke.

Jeg har lige fået lavet de sødeste manchette knapper med Lillys fødder og hænder til Allans skjorter:-)

Pasformer:

En skjortes pasform er naturligvis essentiel for hvordan den ser ud på bæreren samt for om skjorten er behagelig at have på. En ideel pasform afhænger i høj grad af bærerens kropsform. Er din mand høj og slank er en slim fit eller figursyet skjorte et godt valg. Er manden bredere bygget kan en skjorte i regular fit  med lidt mere plads til ryg, skuldre og bug være en god ide. Uanset om en skjorte sidder løst udenpå et par jeans eller om den sidder nede i bukserne skal knapperne sidde over hinanden og ikke danne ottetaller. Ligeså skal ryggen kunne krummes og armene skal kunne strækkes uden besvær.

Forhåbentligt giver ovenstående et kort og simpelt indblik i hvad der er værd at kigge efter, når man som kvinde skal finde den perfekte skjorte til manden.

Tak til Thomas for hjælpen til at skrive lidt om skjorter:-)

Rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MMMM..... De bedste shakes i Dubai:-)