Fik min søn til at græde....

Om det at sende sin søn i skole som 4-årig

Om godt og vel tre uger drager vi mod Danmark på sommerferie og det vil sige at Louis snart har gået i skole i et helt skoleår! Det er da ret vildt at min lille dreng på bare fire år, dribler sig så hurtigt frem i livet, og lærer så meget nyt hver dag:-) Det kan da ikke andet end at gøre en mor pavestolt.

Da vi flyttede til Dubai i sin tid, vidste vi godt at skolereglerne var lidt anderledes end i Danmark, men vi har ikke på noget tidspunkt været i tvivl om at han selvfølgelig også skulle starte i skole som 4-årig ligesom størstedelen af de andre gør hernede. Louis er en gut med krudt i rumpen og der skal gerne helst ske noget fra morgen til aften. Han er i skole fra 8-14 hver dag og trives rigtig godt med det. Når han kommer hjem fra skole fortæller han hver dag glædeligt om hvad de har lavet i skolen i løbet af dagen, mens han ihærdigt kaster rundt med sine sokker som af en eller anden grund altid er det første der skal af lige med det samme når han kommer hjem fra skole 😀 Derefter bliver skoletasken som oftes vendt på hovedet og der ryger med garanti en halvspist madpakke ud, men også flotte tegninger som han stolt viser frem som han har tegnet til os ovre i skolen. Fornyligt har de indført et nyt system i hans klasse, hvor man får klistermærker i forskellige farver – farven afhænger af hvor pænt man har opført sig. Det synes Louis også er ret sjovt. Udover en masse leg og sjov har de selvfølgelig også undervisning. Louis følger godt med i skolen, og som om det ikke skulle være nok så kan den bette lort allerede – på blot et års skolegang – mere end os andre her i huset.. På hans skema er der nemlig arabisk, og det kan jeg altså ikke ligefrem prale med at der var på mit i sin tid. Så bettefisen kan altså både synge fødselsdagsang, tæller til ti og sige nogle enkelte ord på arabisk i en alder af blot fire år.

Louis havde ikke lært at tale endnu da vi flyttede til Dubai, så han er vokset op med at vi her i huset snakker to sprog – dansk og engelsk. Alt ovre i skolen forgår naturligvis på engelsk og det meste her hjemme i huset forgår på dansk for at han også stadigvæk holder det danske sprog ved lige. Han snakker begge sprog flydende og han kan også sagtens skelne mellem hvem han skal snakke engelsk til og hvem han skal snakke dansk til. Af og til ryger der lige et enkelt engelsk ord ind i hans danske sætninger, men det er meget sjældent.

Udover at vi er rigtig glade for den skole vi har valgt til Louis pga. undervisningen, så er de også rigtig gode til at holde sjove arrangementer. Forleden dag var der arrangeret International School Day ovre i skolen. Det gik ud på at hver enkelte nationalitet skulle lave en stand med specialiteter fra deres hjemland. Det gav virkelig et godt indblik i hvor mange forskellige nationaliteter der egentlig er på bare den ene skole som Louis går på. Og hold nu fast .. der er samlet intet mindre end 50 forskellige nationaliteter på den ene skole. Inden jeg fik tallet at vide gættede jeg selv på 36, som jeg selv synes var helt vildt mange forskellige nationaliteter, men det kunne da langt fra gøre det.img_1769img_1768Vores forsøg på at skære igennem med vores danske nationalitet forgik på den måde at jeg havde dressed Lilly op i rød kjole og jeg selv i hvid kjole da vi skulle over på skolen. Bare i et lidt ihærdigt forsøg på at se lidt danske ud og matche det danske flags farver, hehe 😀 Og ja gæt nu engang hvad de danske kreative mødre havde linet op med af mad på de danske stande – der var selvfølgelig linet op med intet mindre end hindbærsnitter og spegepølse med remulade! Så bliver det altså ikke mere dansk 😀img_1735 img_1746 img_1741 img_1743 img_1752 img_1751 img_1749 img_1748Alt i alt en rigtig god og spændende dag. Og dagen sluttede da også af med at Louis sagde “Mor det har bare været verdens bedste dag”, og nok om Allan ikke også fik samme besked næste morgen over morgenbordet af Louis:-) Så sødt.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fik min søn til at græde....