Snart slut i Dubai

Hvornår er man uintelligent?

Er man et dårligt menneske hvis man er uintelligent?? Hvis man ikke får gode karakterer i skolen, er ordblind, eller bare har svært ved at følge med de andre…. Det kan godt være man ikke er lige så dygtig som mange andre, men det synes jeg ikke gør en person til et dårligt eller ondt menneske… Min mening om et dårligt menneske er, vold imod børn, mobning, had, plus at stjæle fra dem som arbejder hårdt. Man kan godt være klog og intelligent og stadig være et dårligt menneske. Man kan også være uintelligent og stadig være et kærligt og godt menneske. Tænk lige over det inden i begynder at svine folk til. Der skal være plads til os alle.
Jeg er ordblind og har aldrig været særlig dygtig i skolen. Til gengæld er jeg en af verdens bedste rytter. For mig er at være intelligent, er en som har været dygtig til at finde ud af hvor man har sine stærke sider og dyrker dem 100 %. Jeg har altid været dygtigt til at ride, og har haft og har stadig en fantastisk karriere.
Jeg husker at jeg engang fik et 6 tal i diktat fordi jeg var så dårlig til at stave. Jeg husker den følelse af at jeg synes jeg var mindre værd end alle dem der fik 13. Jeg husker jeg synes det var så pinligt, at jeg helst ikke ville fortælle mine venner, hvad ville de ikke siger om mig hvis de viste jeg kun havde fået 6 😬 jeg var så flov. Selvom jeg har arbejdet rigtig hårdt for at blive bedre til at stave og stadig gør, er jeg født ordblind og har meget svært ved at stave lange og komplicerede ord. Heldigvis er jeg blevet meget bedre, og er ikke flov over de fejl jeg laver mere. Når folk retter mig med mine stavefejl, ser jeg det nu som en hjælp og ikke som en kritik.
Håber i vil ligge vægt på de gode værdier hos jeres venner og støtte dem med de ting som kan være svært.
Positive tanker fra mig 😉img_7932

7 kommentarer

 • Tina KH

  Du har så meget ret.
  Intelligent er jo mange flere ting end det vores samfund har valgt at ligge vægt på i den IQ måling.
  Jeg har arbejdet som lærer og leder på specialskoler og har hjulpet mange igennem skolesystemet i mange år.
  De som har mest svært ved skolen er ofte dem som ender med at klare sig bedst.
  Og jeg er enig med dig i hvad et dårligt menneske er.
  Rigtig god weekend ønskes:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lullu

  👍🏻
  Jeg ka ski heller ikke holde al den nedgøren ud, som bliver dyrket så vildt for tiden. Fx Amalie fra Forsidefruer… hvorfor skal hun jordes? De der ikke kan holde hende ud, kan bare skifte kanal, hun gør (så vidt jeg ved) ingen ondt.
  Er enig i, at succes i livet handler om at kende sine styrker og så dyrke dem. Det har du da helt sikkert været god til og har fået opbakning i . ✨✨✨

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Man kan desuden sagtens have en vældig høj IQ og stadig være ordblind. Ligesom man kan være intelligent og mere eller mindre tonedøv. Man kan også sagtens være ordlind og blive forfatter eller blogger, fordi man stadigvæk er god til sprog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte nielsen

  Hej Tina
  Som mor til en teen som er ordblind kæmper vi mange kampe netop med dette.
  Det blev desværre opdaget sent og har sat sine spor på selvværdet .
  Han opfatter sig selv som dum 🙁
  Men ordblind har INTET med intelligenten at gøre.
  Det handler jo om at finde netop det, man SÅ er god til.
  Det gør bestemt ikke en til et dårlig mennesker at få lave karakter .
  Et godt menneske indeholder jo en masse andre gode kvaliteter end at læse og stave.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja, der er mange flere ting! Er selv ordblind, heldigvis findes der så mange forskellige hjælpemidler i dag. Prøv fx at se alle muligheder her, der er over 100!
  https://etlivsomordblind.dk/ordtavlen-om-hjaelpemidler/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi fogtmann

  Jeg selv er ordblind og da jeg gik i folkeskolen blev jeg mobbet fra 2 klasse til 7 klasse også er min dansklærer hun fortalte mig hele tiden at jeg var dum fordi jeg ikk kun læse/stave
  Så den dag i dag sidder det stadig fast. 😕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Berwald

  Kære Tina

  At være ordblind er absolut ikke et tegn på, at man er ubegavet. Min lillebror er ordblind og mekaniker, jeg er udgivet skønlitterær forfatter og om nogle år universitetsuddannet. Jeg kan ord, han kan mekanik. Jeg har aldrig anset ham som værende ubegavet, faktisk er jeg imponeret over, at han kan få en motor til at køre. Der er mange former for intelligens, heldigvis! Det handler om at finde noget man er dygtig til og dyrke og finpudse det talent, i stedet for at fokusere på det man ikke kan.

  Hvis du nogensinde skulle få lyst til at få læst korrektur på dine længere indlæg, så kontakt mig. Så er der i hvert fald ikke nogen der skal kommentere dine stavefejl. Når man tænker på, at du er ordblind, så er det flot hvor få fejl der er. Lige et par ord der er stavet forkert og et par enkelte der ikke er bøjet rigtigt. Tro mig, det kunne være meget værre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart slut i Dubai