Mine outfits i "Til Middag Hos"

Mine opskrifter i “Til Middag Hos”

Lidt lækkert at drikke til både forret og hovedret, når jeg nu ikke selv må drikke vin. Min røde tråd i den middag jeg laver i aften, er sundhed:-) Så sund mad med en god smag og spændende smagsoplevelser:-)  Håber i har lyst til at kigge med i aften kl 19 på TV3

image

 Ingrediensliste:

  • 2 x grønne spidskål ØKO
  • 2 x modne mango ØKO
  • 4 x modne avocadoer ØKO
  • 1 x agurk ØKO
  • 2 x frisk rød chili ØKO
  • 1 x bdt forårsløg ØKO
  • 1 x bdt koriander ØKO
  • 1 x Superfoodies sesamfrø ØKO
  • 1 x Superfoodies acai ØKO
  • 1 x hvidvinseddike eller balsamico
  • 1 x Dijon sennep
  • 1 x honning
  • 1 x ekstra jomfru olivenolie
  • 1 x stort løg ØKO
  • 1 x æblecidereddike
  • 400g perlebyg ØKO
  • 1 x kyllingefond (bouillon) evt. grøntsag
  • 2 x bk friske ærter (evt. 1 pose frosne) ØKO
  • 1 x stort bdt asparges (evt. 2 bundter) ØKO
  • 1 x bk. Ærtetoppe ØKO
  • 1 x Superfoodies afskallet hampefrø ØKO
  • 2 x parmesan ost 1 x persille ØKO
  • 4 stk kyllingebryst ØKO
  • 6 x citroner ØKO
  • Blandet frugt (f.eks. jordbær, melon, fersken, æble, banan) ØKO
  • 1 x Superfoodies Lucuma ØKO
  • 1 x Superfoodies Kakaonibs ØKO
  • 1 x Loving Earth dark chocolate ØKO
  • 1 x bdt mynte ØKO
  • 4 x poser Ten Acre wasabi popcorn
  • Hvidvin eller rose til maden – evt en enkelt flaske rødvin 6 x Ginger People Ginger Beer
  • image

Forret

  • Spidskåls taco
  • Spidskål
  • Avocado, skåret i små tern
  • Mango, skåret i små tern
  • Forårsløg, fint hakket
  • Koriander, fint hakket
  • Agurk, skåret i små tern
  • Sesamfrø Chili, i tynde skiver
  • Spiselige blomster
  • Acai vinaigrette

Rist sesamfrø på en tør pande til de bliver gyldne og dufter. Stil dem til side og lad dem køle af. Fordel spidskåls bladene som små ’taco’ skåle. Bland avocado, mango, forårsløg, koriander og agurk sammen og fordel i spidskålsbladene. Pynt med sesamfrø, chili og spiselige blomster. Hæld lidt acai vinaigrette henover.

image

  • 5 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike eller balsamico
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk acai pulver
  • Salt og peber

Kom alle ingredienser til vinaigretten i en skål, undtagen olien og pisk dem godt sammen. Hæld langsomt olieoliven i dressingen mens der piskes. Smag til og tilsæt evt. mere olivenolie hvis dressingen er for stærk/syrlig

image

Hovedret, til 4 pers.

  • 1,5 l varm vand
  • 2 bouillonterning (grøntsag eller kylling)
  • Olivenolie
  • 1 lille løg, finthakket
  • 2 stængler bladselleri, finthakket
  • 400 g perlebyg
  • 150 ml æblecidereddike
  • Havsalt og stødt sort peber
  • Asparges, hakket
  • 2 dl Friske ærter
  • Frisk hakket persille
  • Ærtetoppe
  • Lidt citronsaft
  • 25 g smør
  • 2 håndfulde revet parmesan
  • 4 kyllingefilet
  • 2 citroner skåret i skiver
  • 1 dl afskallet hampefrø

Tænd ovnen på 200 grader (180 grader varmluft). Læg citronskiver i bunden af et stort ovnfast fad med kyllingefileterne, drys med masser af peber og salt og hæld ca. 1-2 dl vand ved. Bag kyllingefileterne ca. 25 min i ovnen eller til de er helt gennemstegte. Lad dem hvile min 10 og skær dem i brede skiver.

Rist afskallet hampefrø på en pande til de er gyldne og dufter nøddeagtigt. Lad dem køle af.

Kog 1,5 l. vand op i elkedelen, hæld det op i en skål og put bouillonterningen i. Snit løg og selleri meget fint. Varm olie op i en gryde og svits løg og selleri ved svag varme til løgene bliver klare. Skru så op for varmen, tilsæt byg og rør rundt. Herefter hældes eddiken i, og så skal der ellers røres, indtil byggen har suget al væden op. Tilsæt dl bouillon. Skru ned for varmen og bliv ved med at hælde bouillon i og røre. Det er vigtigt, at hver omgang bouillon får lov at koge ind, får man tilsætter den næste. Forsæt med dette indtil byggen er blød, men stadig har bid. Til sidst kommes asparges og ærter i. Tag bygottoen af varmen, smag den til med salt og peber og rør parmesan og smør i. Her er det vigtigt der ikke spares Den skal være lækker cremet, så tilsæt evt. mere bouillon, hvis den bliver for tør. Læg låget på og lad den hvilke i et par minutter. Vend den friskhakkede persille i og server bygottoen med kylling, ærtetoppe, afskallet hampefrø og friskrevet parmesan. Dryp lidt acai vinaigrette henover hele retten.

image

imageimageimageimage

Sund dessert

  • blåbær
  • hindbær
  • 1 bakke jordbær, skåret i kvarte
  • ½ dl Kakaonibs Chokolade, revet
  • soya-is chokolade

Fordel i små serveringskåle og riv chokolade henover.

Du kan bruge de frugter du vil. Det er bare et forslag 🙂

imageimage

 

 

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine outfits i "Til Middag Hos"