Fashion forward Dubai

Metroen i Dubai

Metroen her i Dubai er rigtig populær og fungerer rigtig godt. Det fungerer på samme måde som hvis man skulle med toget hjemme i DK. Man køber en billet i en billetautomat, super simpelt. Man kan vælge at købe en eller to zoner. En zone koster 6 dirham (11 kr) og to zoner koster 8 dirham (15 kr). To zoner strækker næsten fra den ene ende af Dubai til den anden, og så for 15 kr, det er ret billigt. Ved hver automat er der en let oversigt over hvor mange zoner man behøver til det sted man ønsker at tage hen. På nogle tidspunkter af dagen, og især i weekenden, kan det langt bedre betale sig at tage metroen end taxa eller bil. Metroen har jo nemlig den fordel at den slipper for alt hvad der hedder kø og trafik, og det kan der altså godt være rigtig meget af her i Dubai, på trods af de 6-7 sporet veje. Torsdag aften hvor vi får weekend herovre står trafikken stort set fuldstændig stille, og man kan nemt komme til at holde i kø i en lille time. Sådan en dag kan metroen f.eks. være god, dog kan den selvfølgelig også nogle nogle gange være ret proppet. Metrostationerne er super nemme at kende og finde til, da de alle er formet som en stor “guld kuppel” som i kan se på billedet.

View of Dubai metro train and office towers in financial district of Dubai United Arab Emirates UAE

Når man står af metroen står man ofte på den forkerte side af de 6 sporet veje, og de er jo ikke bare sådan lige at komme over. Derfor er der ved hver metrostation lavet gangbroer hen over de store veje, så man nemt og sikkert kan komme over vejene. Ofte er der lavet rullebånd så man hurtigere kan komme frem, gangene kan nemlig godt være ret lange. Især hvis man tager metroen ind til Dubai Mall. Der går man over en kilomet på rullebånd, dog er det en super flot tur. Især om aftenen med de mange lys fra alle bygningerne og palmerne med lyskæder i. Og som en ekstra bonus kan man også se Burj Kalifha fra vinduerne af, virkelig smukt 🙂 Så om man er turist eller bor her i Dubai er metroen helt sikkert noget man bør prøve. Det er anderledes end vi er vant til hjemme og nogle af metrostationerne kan være vildt flotte. I Burjman er metrostationen under jorden, og kæmpe er stor. Det er en hel oplevelse at komme derned, den er lavet super flot. Her kan i lige se lidt billeder af de lange gange med rullebånd som jeg snakkede om 🙂

metrometro1

metro-3

 

2 kommentarer

 • Stine

  Hej Tina! Min kæreste og jeg tar til Dubai på lørdag for første gang, er der nogle must see? Dubai Mall er en af tingene vi skal opleve, også så jeg et af dine nyere indlæg om blomsterparken (y). Ved du forresten hvilke strande der er bedst at tage til? 🙂 God Tirsdag

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Lund

   Hej Stine, det lyder dejligt med sådan en tur 🙂 Når i tager i Dubai Mall, så bliv der til om aftenen og tag ind og se springvandsshowet. Det er super flot. Derudover er der jo Burj Khalifa i kan tage op i, tage ud og se “sejlet” Burj Al Arab, evt. fredagsbrunch, Ladies Night, kamelvæddeløb, osv. I kan også tage til Abu Dhabi en dag, der skulle være en rigtig flot moske. Du kan tjekke min blog inde under kategorien Livet i Dubai, der er skrevet om det meste 🙂 JBR (Jumeirah Beach Residence) er en super strand og ellers er den ude ved Burj Al Arab også ret lækker.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fashion forward Dubai