Helikopter tur over Dubai

Ja jeg er ordblind

At være ordblind har ikke altid være lige nemt for mig. Det har givet mig enormt mange begrænsninger i mit liv. Det er også noget jeg har været flov over dengang jeg gik i folkeskole og handelsskole. Det har tit været pinligt at spørge om hjælp til at stave de mest simple ord. Forleden aften måtte jeg spørge min bonus datter på 11 år om hjælp til ord jeg ikke kunne stave, men nu kan jeg heldigvis spørger om hjælp med et smil på læben.
Nu har jeg fået min egen blog. Hvor det er vigtigt jeg skriver så korrekt som jeg nu kan. Men desværre vil der være en masse stavefejl og grammatikfejl. Men det er ikke fordi jeg ikke gøre mig umage og gøre mit bedste. Selvom jeg læser min tekst meget grundig igennem og flere gange, kan jeg tit ikke finde mine egne fejl. At have en blog er udelukkende for min egen skyld. Da jeg synes det er ligesom at have en dagbog og det er enormt hyggeligt.
Lidt ligesom Facebook hvor man kan gå flere år tilbage og se billeder fra ens liv. Med en blog er det bare lidt mere personlig tekst og det kan jeg godt lide.
Men jeg har lært igennem mit liv, at jeg ikke vil sætte flere begrænsninger for hvad jeg har lyst til, bare fordi jeg er ordblind. Jeg vil hele tiden prøvede at udvikle mig at blive bedre. Så derfor er det også en stor udfordring for mig at have en blog men jeg tager gerne kampen.
Det er rart at få det sagt. Så dem der følger min blog nu ved at der vil være stavefejl og grammatikfejl. Jeg håber i kan bære over med det og stadig har lyst til at følge mig. Jeg lover at gøre mit bedste og hvis der er nogen fejl, så håber jeg i alligevel kan forstå meningen med teksten.
Heldigvis er der meget hjælp at hente nutildags. Min computer har været en stor hjælp for mig. Da den sætter en rød streg under de ord jeg staver forkert.
Før i tiden skulle jeg næsten altid have min ordbog med i tasken bare for at skrive en SMS på dansk, tysk eller engelsk.
Så til alle jer andre som også er ordblinde, man kan stadig godt opnå en masse med sit liv
Og tit bliver man overrasket over hvor meget støtte man får fra de folk omkring en, når man har fortalt at man er ordblind.IMG_2260-0.JPG

30 kommentarer

 • Sejt, du tør stå frem med det (og stå ved det!). Jeg synes nu, du gør det rigtig godt <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Wow! Det havde jeg slet ikke gættet. Jeg synes, at du skriver rigtigt fint og jeg forstår fint dine tekster 🙂 Vi kan jo alle lave fejl og det skal der også være plads til på en personlig blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hvor er du altså sej, at du skriver sådan et indlæg! Godt gjort!
  Sammenlignet med mange andre blogs, synes jeg du er velovervejet og skriver nuanceret. Jeg har ikke lagt mærke til hverken stave- eller grammatikfejl.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celina

  Jeg synes det er flot du tør dele det, og ikke længere skammer dig over det!
  Jeg er ikke selv ordblind, men synes sgu stadig det til tider kan være grænseoverskridende at have nogle til at kigge på en mens man skriver – netop fordi, men laver fejl.
  Jeg blir her nu Alligvel, selvom du er ordblind

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Jeg syntes du gør det utrolig godt – jeg havde overhoved ikke bemærket det hvis du ikke selv havde skrevet det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hej Tina,

  Hvor er det et ærligt og dejligt indlæg du har lavet – hatten af for det. Og selvfølgelig har man lyst at følge dig på din blog, jeg synes du gør det så godt !
  Og – du er altså ikke den eneste danske blogger, som skriver en stavefejl nu og da, så bare klø på.
  Rigtig dejlig dag til dig fra Jane

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg vidste faktisk godt, du er ordblind. Men jeg synes, du gør det så godt, og jeg kan sagtens forstå meningen med dine tekster. Du har såmænd ikke flere fejl i grammatik end så mange andre! Det er jo bare en del af dig, vi andre har også fejl – synlige eller ej. Og hvor er din lille søn sød:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inge

  Stort UNDSKYLD fra mig over mine tanker om, hvorfor du ikke brugte tid på at læse dine indlæg igennem før udgivelse.
  Fortsæt endelig med din blog og se stort på idioter (som mig!), der hæfter sig ved stave- og grammatikfejl

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Tina Lund,
  Dejligt at du står frem med din ordblindhed. Der er brug for at andre ordblinde ser at der ikke er begrænsning fordi man er ordblind.
  Jeg blogger selv omkring ordblindhed for at hjælpe andre ordblinde. Jeg ville hører om du måske have lyst til at skriv et gæsteindlæg til etlivsomordblind.dk omkring dine oplevelser som ordblind?
  Håber at hører fra dig.
  Mvh
  Jesper Sehested Jensen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • KarinaFlindt

  Jeg forstår sagtens, hvad du skriver. DU staver godt, og ingen staver perfekt (undtagen min gamle hardcore grammatiklærer på universitetet)

  Keep on the good work!

  http://blogitnowkarinaflindt.bloggersdelight.dk/

  Skønhed, mode, opskrifter og meget mere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mynte

  Ved du hvad, hvor er det fedt du står frem og viser at ingen er perfekte. Folk har til tider med at tro at hvis man er i medierne så er man fejlfri, men hvor er det fedt du tør at stå ved hvem du er(:
  Held og lykke med din ridning:D
  Hilsnen en anden heste pige og fortsæt dit gode arbejde:D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hej Tina.
  Tager hatten af for at du ikke lader dig begrænse af din ordblindhed. Godt klaret:)

  Hvad laver Allan i Dubai, arbejder han der nede, og går Louis i instution der?:) Vil gerne høre en masse om hvordan i får det til at fungere, også med pigerne hvor ofte de kommer osv.
  Mange hilsner fra det blæsende Århus:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hej Tina

  Stor kredit til dig. Held og lykke med dine skriverier. Vi har alle sammen noget vi er gode til og dårlige til andre ting. Lad det ikke holde dig tilbage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan Elise Kristensen

  Hvor er du sej, at du står frem med det og alligevel har din egen blog. Vi kan ikke alle være lige gode til det hele og hvad du kan med heste, er jo dybt imponerende. Respekt herfra for det og det liv du lever i Dubai 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Åh, kan vi ikke godt skelne mellem ordblindhed og læse/stavevanskeligheder?

  Tak for en fin blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hm

  Synes at du har fået en spændende blog.bliv endelig ved med de gode rejse tips,for helt lyst til at tage til Dubai ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Alt respekt for dette indlæg. Det har helt sikkert ikke været let for dig at fortælle, så stort cadeau til dig!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke da et befriende ærligt indlæg! Har fulgt med at stykke tid og har slet ikke bemærket stavefejl.
  Modigt at du ufortrødent blogger!
  Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne Pedersen

  Hatten af for din ærlighed, og folk burde kunne se igennem med det.
  Jeg hænger i al fald gerne på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Bivi

  Hej Tina. Får ikke læst din blog hver dag, men nyder at læse den, når jeg gør. Jeg synes faktisk slet ikke, at din blog afspejler, at du er ordblind! Det lyder til, at du har et super spændende liv i Dubai, hvilket jeg finder interessant at læse om 🙂 Glæder mig til at læse endnu mere. Hilsen Maria.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  En af de mest suveræne mennesker jeg kender overvant sin ordblindhed, kæmpede og blev major i den danske hær. Han har altid skullet kæmpe mere end alle andre (altså også uden for hæren). Synes det er de sejeste mennesker, de der har modgang men vender det til en styrke og kommer igennem. Du er den bedste dame rytter i Dubai og du har opnået det på kort tid. Det er da en præstation der vil noget. :-). Skidt med stavefejl eller komma fejl. Kommende journalister har jeg læst dumper på stribe i Århus, når de skal sætte et komma. Så no worries.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Tina

  Jeg er relativ ny på din blog og helt ærligt, så har jeg ikke skænket det en tanke og jeg er fuldstændig ligeglad om der er stavefejl eller ej. Det er indholdet det handler om.

  Ikke desto mindre, så fik du lige lidt mere respekt fra mig. For at have en blog og samtidig være allemandseje og så være åben om noget så personligt, det kræver balls.

  Fortsæt dit skriver så længe det gør dig glad!!

  Tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Det er modigt skrevet 🙂 jeg underviser ordblinde, og ved hvor svært det kan være at være ærlig omkring det.
  Prøv at hent Intowords til din IPad. Den kommer med staveforslag og kan læse teksten højt for dig, så du kan høre, om du har lavet stavefejl eller mangler ord. Bagefter kopierer du teksten ind i Pages eller, hvad du ellers arbejder i. – Endelig skal du vide, at rigtig mange ordblinde er højt begavet og meget kreative- så du skal aldrig være ked af eller flov over at være ordblind.
  God fornøjelse med din blog:-)

  Hilsen Mia

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Fantastisk at du viser at alt (naturligvis) er muligt selvom man er ordblind.
  Det påvirker i hvert fald ikke min lyst til at følge dig her på bloggen, om der er stavefejl eller ej 🙂 Det er bare dejlig læsning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • futti

  Hej Tina

  Jeg følger med selvom jeg ikke altid skriver en kommentar. Jeg kan godt huske, at du engang har nævnt at du er ordblind. Derfor har jeg siddet og krummet tæer hver gang folk herinde har kommet med dumme kommentarer.
  Min kæreste på 34 er også ordblind og han kæmper også. Jeg sidder dagligt i sofaen og staver ord højlydt for ham gennem stuen, når han sidder ved computeren. Det gør mig ikke spor. Han er faktisk ved at tage en uddannelse og får de højeste karakterer i klassen alligevel. Og skal der skrives rapporter så laver vi dem sammen. Så ja man kan mere end man tror, ordblind eller ej. ☺ Jeg har fuld forståelse for de udfordringer du har.

  Jeg synes personligt det er trist, at du udelukkende har en blog for din egen skyld. Det kan sommetider godt skinne igennem det du skriver, nærmest som om du taler til dig selv. Ja ligesom en dagbog, som du selv nævner. Et lille råd herfra er at gøre din blog mere personlig udadtil. Tror det vil tiltrække flere læsere. Sommetider lyder det som et udpluk fra Tripadvisor. Jeg mener det kun af et godt hjerte og håber det giver mening. Synes det er synd, at der ikke er flere der følger dig. Jeg vil fortsætte med at følge med ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Louise

  Jeg synes du skriver ganske fint, taget i betragning af at du er ordblind. Så mange fejl er der slet, slet ikke og ikke nogle fejl andre ikke ville kunne lave eller selv kunne se sig blind på 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandie Nielsen

  Fantastisk at en kendt kvinde åbner op overfor det. Jeg selv er ordblind og manglede i den grad forbilleder da jeg gik i folkeskole.
  Jeg turde ikke tage en gymnasiet udd pga min ordblindhed. Men som voksen tog jeg HF på VUC og gik hen og blev 12 tals pige i alt på nær det skriftelige.

  Vil gerne ændre de fordomme der er omkring ordblinde og det tabu der ligger i det. Oplever at folk er bange for at skrive eksamens opgaver med mig. Så endnu engang tak for dit indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Helikopter tur over Dubai